020 Amsterdam

 

Voor het laatste nieuws uit Amsterdam, maar vooral ook "de groeten uit Amsterdam"
 

 

Home / Back

 

Home / Back

Ruim 2600 straten steunen actief campagne voor klimaatbesparing:
Amsterdam de honderdste Klimaatstraatfeest gemeente
3-02-2009
Amsterdam sluit zich aan bij het Klimaatstraatfeest, de feestelijke campagne voor energie- en klimaatbesparing. De hoofdstad is daarmee de honderdste gemeente die meedoet met de Nationale Klimaatstraatfeest-campagne. Amsterdam is ook meteen een van de grootste gemeenten met 76 deelnemende klimaatstraten. Voor het Nationale Klimaatstraatfeest zijn door heel Nederland tegen de 3000 grote en kleine straten aan de slag om op 16 mei een klimaatstraatfeest binnen te slepen.

"Tientallen Amsterdamse klimaatstraten draaien spaarlampen in, leggen zonnepanelen en delen auto's," legt Niels de Heij van het Klimaatstraatfeest uit. "Samen met de buren zoeken ze naar creatieve manieren om klimaatstraatpunten te halen".
"Er kan meer energie worden bespaard in Amsterdamse huishoudens, daarom roep ik iedere Amsterdammer op om net als de gemeente mee te doen aan de klimaatstraatfeestcampagne." zegt wethouder Marijke Vos.

De Amsterdamse wethouder van Milieu Marijke Vos die haar stad aanhaakt bij het Nationale Klimaatstraatfeest, doet zelf veel om het klimaat te sparen.
Amsterdam is ambitieuzer dan de meeste regeringen als het gaat om lokale energiebesparing. De gemeente wil ten opzichte van 1990 veertig procent minder CO2 uitstoten in 2025. Gemeentehuis de 'Stopera', de eigen werkplek van de wethouder, is al zeer energiezuinig gemaakt. In Amsterdam fietst de wethouder zoveel mogelijk naar haar werk en daarbuiten neemt ze de trein in plaats van de auto.

Gemeenten werken zelf hard aan eigen klimaatplannen in het kader van het Klimaatstraatfeest. Iedere gemeentelijke maatregel kan de burgers extra klimaatstraatpunten opleveren. De gemeente Eindhoven moedigt bijvoorbeeld energiebesparende investeringen in huis aan met de Energiebesparingslening.
De gemeente Twenterand looft een extra prijs van 500 euro uit voor de Klimaatstraat in hun gemeente die aan het eind van de campagne de meeste energie heeft bespaard. Op 18 maart Boomfeestdag plant de gemeente Bronkhorst klimaatbossen aan.

16 mei Nationale Klimaatstraatfeest
Het Nationale Klimaatstraatfeest leidt tot uiteenlopende buurtinitiatieven om energie en CO2-uitstoot te beparen, want de 500 beste klimaatstraten krijgen op 16 mei een Klimaatstraatfeest cadeau. In iedere provincie loven de deelnemende Provinciale Milieufederaties en Klimaatcentra ook nog twaalf prijzen van 5000 euro uit. Daarmee kunnen twaalf buurten hun goede plan voor klimaatbesparing uitvoeren. De informatie voor deelname is te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl

Klimaatverbond
De Vereniging Klimaatverbond Nederland is een dynamisch netwerk van gemeenten, provincies, en waterschappen, dat samenwerkt aan projecten, kennis uitwisselt en belangen behartigt om een effectief lokaal klimaatbeleid te verankeren, uit te voeren en zichtbaar te maken.
Klimaatbeleid is voor ons zowel verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering, alsook mondiale samenwerking.

 

Klimaat Festival

Het Klimaat Festival laat zien dat iedereen zelf iets aan de klimaat-verandering kan doen.  Wat kan je zoal doen. Energiebesparing in huishoudens, duurzaam bouwen, zuiniger vervoer, kopen van biologische en klimaatneutrale producten, groene stroom. Concreet en dicht bij huis.

www.klimaatfestival.nl

Home / Back

Duurzaam Verder

Home / Back

 


Wat is er te doen in Amsterdam? Wat gebeurd er in Amsterdam. Wat zou er moeten gebeuren in Amsterdam

Bekijk ook
010 Rotterdam
Productfotografie
uit Amsterdam
Webdesign
uit Amsterdam
FunArt
Actief in Amsterdam